Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τα "Red Arrows" χάρισαν στην Πάτρα ένα μοναδικό θέαμα και ο Δήμος Πατρέων τα απαξίωσε

Της Ελένης Βασιλοπούλου 

Η Πάτρα εχθές είχε την δυνατότητα να πλημμυρίσει τους δρόμους της από χιλιάδες επισκέπτες, προκειμένου να απολαύσουν το μοναδικό υπερθέαμα που χάρισε το ακροβατικό σμήνος της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας (RAF), Red Arrows. Αντί αυτού μόνο μερικές δεκάδες πολιτών, βρέθηκαν στο λιμάνι της πόλης για να ζήσουν από κοντά την τόλμη και την άρτια τεχνική των Red Arrows. 
Στην Ελλάδα, πόλεις όπως
η Αθήνα και η Καβάλα, έχουν επιδιώξει να κάνουν ένα αεροπορικό σόου. Η αλήθεια είναι, πως το κόστος για κάτι τέτοιο είναι απλησίαστο, ιδίως όταν αναφερόμαστε στα «κόκκινα βέλη». Ωστόσο, σε κάθε διοργανωμένο αεροπορικό σόου, το οποίο περιορίζεται σε μικρότερες δαπάνες με ελικόπτερα ή αεροσκάφη ελληνικά, οι πόλεις που το φιλοξενούν, δέχονται χιλιάδες επισκέπτες.

Στην Πάτρα, ο Δήμος Πατρέων έλαβε ένα δώρο χιλιάδων ευρώ και το απαξίωσε. Επικοινωνιακά, εμπορικά, τουριστικά, δεν έγινε τίποτα. Η ημέρα του σόου, δεν θύμιζε σε τίποτα μια πόλη με ζωντάνια και επειδή ήταν Τετάρτη,  δεν κυκλοφορούσε κάνεις.
Πραγματικά λυπάμαι, γιατί είναι πλέον τόσο ορατό πως κανείς δεν νοιάζεται για την Πάτρα. Είναι απαράδεκτο, να αφήνουν την πόλη στην μονάδα ανάνηψης και να το παίζουν σωτήρες αυτής. 
ΠΗΓΗ: patrasevents.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου