Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η Πατρινή Λία Καστανίδη στην Νέα Υόρκη

Στα πλαίσια του Greek American Fashion Week Event θα παρουσιάσει την collection Άνοιξη - Καλοκαίρι 2013 η Πατρινή σχεδιάστρια μόδας Λία Καστανίδη την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 στο Midtown Loft & Terrace.
Η Λία Καστανίδη είναι από τις νέες δημιουργούς που δεν αφήνει τίποτε στην τύχη ούτε επαναπαύεται στο ταλέντο της. Με έμφυτη ευγένεια και χάρη και μια αύρα καλαισθησίας, ξεχωρίζει παρά τη σεμνότητα του χαρακτήρα της.
Την ίδια αίσθηση αποπνέει και η τελευταία της συλλογή S/S 2012 για την Enoe Me, το brand που ίδρυσε το 2007 με γυναικεία ενδύματα από πολυτελή και ανάλαφρα υφάσματα, καθώς και πρωτοποριακά αξεσουάρ. «Με εμπνέει η ελευθερία κίνησης, η απλότητα, η αρρενωπή θηλυκότητα», λέει ενώ αναφέρεται στους σχεδιαστές που θαυμάζει: Haider Ackermann, Richard Nicoll, Joseph Altuzarra.
   Η designer γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, αλλά σε νεαρή ηλικία αναζήτησε γνώση και εμπειρία στο εξωτερικό. Έζησε 9 χρόνια στο
Λονδίνο, όπου σπούδασε στο London College of Fashion και μαθήτευσε σε οίκους μόδας. Η Νέα Υόρκη έμοιαζε το επόμενο φυσικό βήμα για το μεταπτυχιακό της, όπου επικεντρώθηκε σε styling, visual merchandising, branding & business στο Fashion Institute of Technology. Την περίοδο εκείνη αποκόμισε ακόμη μια πολύτιμη εμπειρία καθώς εμπλέχτηκε στην κινηματογραφική παραγωγή και στο σχεδιασμό κουστουμιών. Από τα highlights του βιογραφικού της είναι η εμπειρία της πλάι στη γνωστή σχεδιάστρια Liza Bruce, που την έφερε σε επαφή με διάσημες πελάτισσες όπως η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η Μαντόνα και η Ρίτα Γουίλσον.
   Η Λία επέστρεψε στην Ελλάδα για να ακολουθήσει το πάθος της στη μόδα πριν από 5 χρόνια όπου και ίδρυσε την Enoe Me, τίτλο που παραπέμπει στην  Uenye (Οινόη) τόπο καταγωγής της οικογένειάς της στη Μαύρη Θάλασσα.
   Το 2009, η πρώτη της συλλογή αντανακλά υπέροχα την αίσθηση της designer για στυλ και μόδα, με άνετες, θηλυκές και συναρπαστικά κλασικές γραμμές με ένα μοντέρνο άγγιγμα. Για το καλοκαίρι η συλλογή της βασίστηκε στο συνδυασμό του Τ-shirt και του πετροπλυμένου μεταξιού, προσφέροντας ελευθερία κίνησης και ανεπιτήδευτη κομψότητα. Πρόσφατα, η ταλαντούχα σχεδιάστρια είδε τα όνειρά της να αρχίζουν να παίρνουν μορφή: έπειτα από τρίμηνη παραμονή στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη, υπέγραψε συμβόλαιο και απέκτησε εκπρόσωπο στην Αμερική, ενώ τιμήθηκε από το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο στο οποίο είναι πλέον μέλος. Η συλλογή διατίθεται, μεταξύ άλλων, στα καταστήματα Paramour (Κηφισιά), Jet Black (Πάρος), Atelier 55 (Κωνσταντινούπολη), Betinnis (Λος Άντζελες). www.enoeme.com.









Πηγές: www.voguehellas.gr, hellenicamerican.cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου